Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:47:51 GMT

دلتا همبازی خطرناک کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۶۰۰۷

دلتا همبازی خطرناک کودکان

ایسنا/مرکزی نوع جدید ویروس جهش یافته کرونا که دلتا نام گرفته و کانون شیوع آن کشور هند است در رفتار جدید خود، کودکان و نوزادان را بسیار بیشتر از همنوعان چینی و انگلیسی خود هدف قرار داده و در واقع قدرت بالای سرایت او مرزهای ابتلا را جابجا کرده است.

در دو هفته اخیر شاهد خیز جدید کروناویروس هستیم و متاسفانه پیک پنجم با وجود توصیه های بهداشتی و اجرای واکسیناسیون با سویه دلتای هندی در حال اوج‌گیری در تمام نقاط کشور است و این روزها رنگ نقشه کشور برافروخته تر از گذشته شده چرا که موج قرمز روزبروز از نوار جنوبی کشور به‌ سمت شمال نقشه کرونایی پیشروی می‌کند و در کمتر از چند روز تعداد زیادی از شهرهای کشور در وضعیت رنگ بندی قرمز قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موج جدید کرونا ویروس با نام دلتا در حالی با سرعت فزآینده از نوار جنوبی کشور خود را  به مرکز و شمال کشور رساند که بنا بر آمار اعلامی در اغلب بیمارستان‌های کشور، میزان درگیری نوزادان و کودکان با سویه دلتا افزایش یافته است.

طبق اعلام متخصصان، نوع ویروس دلتا در کودکان شایع‌تر است و این روزها بخش قابل توجهی از بستری شوندگان در مراکز درمانی را کودکان و نوزادان تشکیل می دهند، چرا که به دلیل شدت بالای درگیری این ویروس نسبت به پیک های قبلی، جامعه هدفی که سوش دلتا هدف قرار داده، گسترده تر شده است و بی توجهی به رعایت پروتکل ها علاوه بر اینکه خطر ابتلای تمامی سنین را افزایش می دهد، کودکان را به همبازی‌های بی دفاعی برای دلتا تبدیل می کند، موضوعی که سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز بدان تاکید دارد.

دکتر محمود کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: واریانت دلتا با قدرت سرایت ۱۲ برابر واریانت‌های قبلی و درگیری بیشتر کودکان، سرعت انتقال بالاتری دارد و نسبت به ویروس کرونای انگلیسی ۶۰ درصد قدرت سرایت پذیری بیشتری دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو نوزاد به دلیل درگیری با این ویروس در این شهرستان بستری هستند، اظهار کرد: عملکرد واریانت دلتا به شکلی است که در برخی بیماران علیرغم درگیری بالای ریوی، نتیجه تست کرونا منفی نشان داده می شود، پس در این شرایط هرگونه علائم نظیر سردرد و گلودرد و گوارشی را جدی گرفته و حتی در صورت منفی شدن نتیجه آزمایش، باید اقدامات قرنطینه‌ای و حفاظتی را برای جلوگیری از ابتلای دیگران انجام دهیم.

معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه گفت: تعداد موارد مثبت سرپایی در ساوه و زرندیه در هفته سوم تیرماه ۴۱۴ مورد و در هفته چهارم تیر ۶۷۸ مورد بوده است که نشان دهنده افزایش موارد بیماری و خیز جدید این بیماری است. تعداد موارد مثبت بستری گزارش شده در هفته سوم تیرماه نیز ۲۴ مورد و در هفته چهارم تیرماه ۵۰ مورد بوده که نشان دهنده افزایش موارد بستری بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه مجموعه دانشکده علوم پزشکی ساوه واقعا نگران این سرعت گسترش بالای ویروس و این میزان رعایت پروتکل‌هاست، اظهار کرد: میزان رعایت پروتکل‌ها هنوز کمتر از ۵۰ درصد است و این فرصت خوبی برای جولان ویروس دلتا در ساوه است.

دکتر کریمی تصریح کرد: در ساوه و زرندیه از ۵۱ بستری در روز شنبه هفته گذشته به ۸۸ بستری در روز پنجشنبه رسیدیم. باید باور کنیم که ویروس دلتا به ما رحم نخواهد کرد و تا زمان واکسینه شدن حداقل ۷۰ درصد جمعیت، رعایت پروتکل‌ها توسط همگان اعم از واکسینه شده‌ها و واکسینه نشده ها الزامی‌ است.

وی بیان کرد: از مردم تقاضا داریم در فضاهای بسته تجمع نکنند و از اصناف و کسبه که ماهیت شغلی آنها باعث گسترش ویروس می‌شود همچون  رستوران‌ها، فست‌فودها و صنوف مشابه درخواست می شود که یا واحد صنفی را تعطیل کنند یا سو غذا فقط به صورت بیرون‌بر باشند.

او با تاکید بر اینکه یکدیگر را دوستانه دعوت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کنیم، تصریح کرد: از مردم  انتظار می‌رود در اعیاد پیش رو نذر ماسک کنند و به هموطنان خود ماسک هدیه دهند تا با افزایش میزان رعایت پروتکل ها بتوان پیک پنجم را مدیریت کرد.

سخنگوی علوم پزشکی ساوه در ادامه با اشاره به اینکه برای دریافت واکسن باید افراد ۶۰ سال به بالا در سامانه ثبت نام کنند، گفت: همه افرادی که واکسن می‌زنند در صورت بروز عوارض، موضوع را در سامانه salamat.gov.ir ثبت کنند تا کارشناسان مربوطه آنها را راهنمایی کنند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه پیرو مصوبات ستاد ملی کرونا فعالیت تالارهای پذیرایی در شهرهای قرمز ممنوع است، گفت: پیرو اعلام ممنوعیت فعالیت و برگزاری هر گونه مراسم در تالارهای پذیرایی در شرایط قرمز کرونایی شهرستان ساوه، روز گذشته ۶ واحد تالار پذیرایی توسط کارشناسان بهداشت محیط پلمب شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همه باهم علیه کرونا کرونای دلتا استانی اجتماعی استان مرکزی استانی شهرستانها ساوه علوم پزشکی ساوه رعایت پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۶۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید

چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

حسن نوری ساری درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این فصل تعداد آن ها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که بیشتر این قارچ‌ها سمی هستند.  برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آن ها به شدت سمی هستند و سبب کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آن ها دست نزنند زیرا بیشتر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما موجب از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آن ها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف هر چه سریعتر آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • ناصر میرواحدی در آلمان بستری شد
  • ناصر میرواحدی رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • عکس‌| رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • حس خوب حمایت